Zonnige zomer 2022

Hoe verschillend kunnen onze Hollandse zomers zijn ?
De afgelopen jaren zijn soms gortdroog, erg warm of regenachtig! Vanuit Ayurveda bekeken blijft deze periode vanaf half april tot half september de Pitta tijd en in dit seizoen zijn bij iedereen de Pitta kwaliteiten dominant aanwezig en het is de kunst om je leefstijl en voeding hier constant maar weer op aan te passen.
De drie steekwoorden: Verkoeling-Matiging -Kalmte werken in alles door: pas ze toe in je gedachten, je voeding, je dagelijkse routine, je werk.
Het spijsverteringsvuurtje, de Agni, werkt op een wat lager pitje omdat je lichaam vrij vaak aan het werk is om te koelen. Daarom is het wenselijk om niet teveel te eten (matiging), de scherpe en verwarmende kruiden te verminderen (verkoeling) en rust en ontspanning op te zoeken in het bos en bij water (kalmte) .
Een heerlijke licht verteerbare groenteschotel (Jasmine Hemsley) deel ik graag met jullie. Kijk voor het recept bij “recente activiteiten”.
Het is makkelijk te maken, licht en wel voedend, door de peterselie vocht afdrijvend, de komijn, venkel en koriander verhogen je Agni maar verhitten niet!
Eet smakelijk en geniet van de mooie zomer !!