Wortel-rozijnen salade
3 eetlepels rozijnen, gewassen en geweekt.
2 middelgrote wortelen of 8 worteltjes
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels olijfolie
½ eetlepel honing
Week de rozijnen voor ongeveer een kwartier. Laat ze uitleken .
Rasp de wortelen en doe het in een kom.
Meng de olijfolie met de citroen en honing en meng het goed tot een dressing.
Doe de rozijnen bij de wortelen, meng ze goed en overgiet het geheel met de dressing.
Je kunt dit zo eten, maar ook in een groene salade verwerken, bijvoorbeeld op een bedje van veldsla en kiemen.
Om wat meer pit te hebben en een beetje bite kun je er dukka overheen strooien.
Dukka, dit is een niet te versmaden geroosterd noten/zaden mengsel….!!
60 gram blanke hazelnoten, grof hakken
4 eetlepels sesamzaad
2 eetlepels korianderzaad,
½ – 1 eetlepel komijnzaad
½ eetlepel venkelzaad
zwarte peper en zeezout
Rooster de noten en specerijen zachtjes in een koekenpan tot ze beginnen te geuren
Laat afkoelen en maal tot grove korrels in een keukenmachine.
Breng op smaak met grof gemalen peper (matig) en grof zeezout.
Heerlijk op brood als extra smaak of met stokbrood en een mooie olijfolie.
Ook heerlijk in de zomer door een salade.