Peterselie-courgette-avocado groenteschotel

Ingrediënten:
1 handvol peterselie vers, krul of plat, gewassen, gedroogd en fijngehakt
2 courgettes, in plakjes gesneden
100 gram quinoa, bulgur ( of basmati rijst als je een rice-bowl maakt)
1 avocado, in schijven gesneden
Sap van een halve limoen
2 theelepels ghee of kokosolie
olijfolie bij serveren

Voor de kruidenmix:
1 theelepel komijnzaad
½ theelepel venkelzaad
½ theelepelgemberpoeder
½ theelepel korianderpoeder
½ theelepel geelwortelpoeder
zout, zwarte peper

Bereidingswijze:
Bereid de quinoa/bulgur of rijst zoals aangegeven
Zet de kruidenmix klaar
Verwarm 1 theelepel ghee in een grote pan en bak 1/3 van de courgettes op middelhoog vuur
Na ongeveer 2 minuten, als de courgettes gaan kleuren, voeg je een tweede deel van de courgettes toe en vervolgens het derde deel en voeg wat ghee toe als dat nodig is.
Als de courgettes gaar zijn, maar nog wel beetgaar, voeg een theelepel ghee toe , de peterselie en de kruidenmix, zet het vuur zachtjes.
Blijf zachtjes de kruiden roeren, bij de courgettes, totdat je het aroma gaat ruiken. Het zijn gemalen kruiden dus pas op dat het niet verbrandt.
Zet het vuur uit en voeg de quinoa/bulgur/basmatirijst toe en meng het door elkaar.
Voeg de avocado parten toe .
Knijp het limoen sap erboven uit en dien op
Wanneer je het later wilt serveren doe dan pas op het laatst de avocado en het sap erbij.

Dit recept is van Jasmine Hemsley