De Agnifabriek


3000 jaar geleden was men zich in India al bewust van de positieve effecten van goed voedsel en een verantwoorde levensstijl op de gezondheid. Zo ontstond Ayurveda, een gezondheidsleer die lichaam en geest niet los ziet van de natuur.

Volgens Ayurveda heeft ieder mens een unieke ‘constitutie’: het geheel van bij de geboorte aanwezige lichamelijke en geestelijke eigenschappen. De leer stelt dat zorgvuldig leven en eten naar de richtlijnen voor de persoonlijke constitutie de beste manier is om kwaliteiten tot bloei te laten komen.

De Agnifabriek is gegrepen door de eeuwenoude uitgangspunten van Ayurveda die de tand des tijds zo goed hebben doorstaan en door de opzienbarende resultaten die worden bereikt met relatief eenvoudige aanpassingen in voeding en leefstijl. Ayurveda gaat een stap verder dan ‘gewone’ voedings- en leefstijladviezen: zij verdiept zich ook in de (individuele) opname van voedsel en de werking van de spijsvertering (agni).

De Agnifabriek organiseert lezingen over de uitgangspunten van Ayurveda, geeft (individuele) voedingsadviezen en verzorgt ayurvedische massages.