Over Sylvia


Ik ben altijd al gefascineerd geweest door de kracht en de schoonheid van de natuur waar heel veel kennis en wijsheid in schuilt. Ik ben ermee opgegroeid: van jongs af aan heeft mijn vader me verteld over de natuur, het gedrag van vogels en de onuitputtelijke kracht en rust die de natuur geeft.

Rond 1999 kwam ik via yogalessen in contact met Ayurveda. Ik was nieuwsgierig en geïnteresseerd en ging op zoek naar meer informatie. In 2007 ben ik bij de Academy of Ayurvedic Studies gestart met de cursus Ayurveda en voeding. Daarna heb ik de beroepsopleiding voor Ayurvedisch therapeut gevolgd.

In 2012 heb ik een maand stage gelopen in een kliniek in Kerala, India. Gedurende het laatste jaar van mijn studie heb ik ook het diploma Medische Basiskennis gehaald. In de zomer van 2012 mocht ik mezelf Ayurvedisch therapeut noemen. Daarna heb ik nog de jaaropleiding voor Ayurvedisch massagetherapeut gevolgd bij het Ganesha Centrum in Alkmaar.

Vijf jaar geleden ben ik begonnen met het koken van Ayurvedische maaltijden voor groepen. Sinds twee jaar geef ik lezingen over Ayurveda en voedingsadviezen. Om mijn kennis te delen en om nog veel meer mensen te enthousiasmeren voor de Ayurvedische levensstijl heb ik in 2013 mijn praktijk ‘de Agnifabriek’ geopend.

Sylvia Kuperus