Lentesoep

Lentesoep met groenten en rijst

Wat heb je nodig om deze soep te gaan maken ?

1 eetlepel ghee

klein handje peterselie grof gehakt

1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden ( tijm, rozemarijn oregano marjolein)

2 bleekselderij stengels in kleine schijfjes

1 winterwortel in stukjes

1 liter water of bouillon

45 gram Basmatirijst wit of bruin

½ knolselderij geschild en in stukjes

1 laurierblad

200 gram sperziebonen in stukjes gesneden

zeezout/peper naar smaak

½ eetlepel basilicum fijngesneden

Hoe maak je deze heerlijke soep?

Smelt de ghee in een grote pan en sauteer de verse peterselie, de gedroogde Italiaanse kruiden, de bleekselderij en wortel langzaam, 10 minuutjes op een middelhoog vuur.

Voeg de bouillon of water toe, de rijst, knolselderij en het laurierblad .

Breng het aan de kook en laat het ± 1 uur zachtjes pruttelen.

Doe de sperziebonen er 20 minute voor het einde bij.

Breng op smaak met zout en peper en dien het op met wat fijngesneden basilicum.

Kijk of de consistentie van de soep voor jou goed is of doe er anders wat water bij als je ‘m dunner wilt.

Als je ‘m wat pittiger wilt voel je dan vrij om er aan het begin, als de ghee gesmolten is, wat ui, knoflook of gember aan toe te voegen.

Basis van deze soep is van Jasmine Hemsley