Zomerse salade met dressing

Allerlei soorten sla zoals,rucola, waterkers, veldsla, gewone sla                                                                                                                                                                                                                                                                                                            12 kersentomaatjes een paar worteltjes 3 stengels bleekselderij ½ courgette, of 1 hele kleine bosje radijsjes

1 handvol alfalfa, of andere mooie verse kiemen

1 handvol verse gesneden dille, dragonblaadjes,peterselie,bieslook

olijf olie en wat citroensap

Snijd de bleekselderij, wortel, radijs in plakjes en kook het ongeveer 3 minuutjes, beetgaar. Doe de courgette erbij en kook het nog heel eventjes . Doe de sla op een schaal en mix de groenten er door, de tomaatjes (eventueel halveren ) erbij en de alfalfa,kiemen  er over.

Bestrooi het rijkelijk met alle verse,kleingesneden kruiden Besprenkel het met de olie en wat citroensap. Vervolgens serveer je er een overheerlijke zadendressing bij. Je hebt hiervoor nodig:

50 gram zonnebloempitten en 1 eetlepel pompoenpitten

1,5 eetlepel citroensap en 2 eetlepels tamari

10 eetlepels water en 5 eetlepels sesamolie

½ duimpje (2 ½ cm)gember,fijn geraspt

 Rooster de zonnebloem- en pompoenpitten.Doe alle ingrediënten in de blender en pureer. Kijk wel bij het toevoegen van het water dat de massa dikkig blijft.Uiteraard kun je deze dressing meer verdunnen met water of olie wanneer je het meer als saus wilt gebruiken.