Recept: Kitcharee, voor 2 porties

De ingredienten voor Kitcharee (2 porties)

  • 50 gram basmatirijst
  • 50 gram mungdal
  • 1 eetlepel ghee
  • 1 laurierblad 
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • 1 duim verse gember, geraspt
  • 1 theelepel kurkumapoeder of 1 eetlepel verse, geraspt
  • snufje zwarte peper
  • mespuntje asafoetida
  • 275 ml water
  • snuf garam masala
  • verse koriander, dille, peterselie of iets anders! Combineer naar hartenlust met verse kruiden!

De bereiding van de Kitcharee:

Zet de rijst en mungdal een uur van te voren in water om te weken en spoel het 5x goed schoon , tot het water helder is.

Verwarm de ghee, voeg het laurierblad, het komijnzaad, de verse gember toe en bak een paar minuten zachtjes tot de komijn verkleurt. Voeg dan de gemalen kruiden toe, asafoetida, kurkuma, peper en bak het kort mee tot de asafoetida smelt.

Voeg dan de uitgelekte rijst/mungdal toe, roer het goed door de kruiden en doe dan het warme water erbij. Roer alles goed door.

Laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes koken 

Breng het daarna met zout, peper,garam masala op smaak en dien op met een royale hand verse kruiden. De Kitcharee is klaar als deze smeuïg en sappig is.

Wanneer je groenten wilt toevoegen kan dan natuurlijk altijd.Gebruik je wortel, bataat, koolrabi, courgette, houd dan rekening met de hoeveelheid water. Wellicht moet je iets meer gebruiken.

Eet smakelijk en varieer met groenten en kruiden zo vaak en zoveel als je kunt !!