Linzenstoofpot met o.a. pompoen

Linzenstoofpot met o.a.pompoen (4-6 personen)

Een smakelijke en verwarmende schotel!

Dit heb je nodig:

1 pompoen oranje
1 winterwortel
1 pastinaak
1 eetlepel ghee
2 grote rode uien
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel paprikapoeder, gerookt
mespuntje chilipoeder
1 eetlepel komijn
3 teentjes knoflook
500 gram linzen bruine of rode of du Puy linzen of een mix, ruim van te voren geweekt, kijk wel goed naar dezelfde kooktijd.
1 liter bouillon (groente of kruiden)
4 tomaten
peper en zout naar smaak

En zo maak je het:

Boen de pompoen goed schoon, snijd hem door de midden en verwijder de pitten en de steelaanzet en snijd vervolgens in blokjes van ongeveer 2 cm.
Snij de wortel en pastinaak in schijfjes.

Verwarm een grote pan met dikke bodem en smelt daarin de ghee

Snipper ondertussen de uien fijn en bak deze met de gehakte knoflook in de olie glazig.

Voeg de kruiden toe en bak deze zachtjes en kort mee tot de geuren vrij komen.

Voeg de groenten toe en bak deze even kort mee.

Blus af met de bouillon en voeg er de linzen bij.

Breng aan de kook en laat op een laag vuur ongeveer een kwartiertje sudderen.

Ondertussen kun je de tomaten snijden en de harde kern verwijderen. Voeg de tomaten toe en laat deze nog zo’n 5 à 10 minuten meekoken.

Als de linzen en de groenten gaar zijn, kun je het op smaak brengen met zout en peper en eventueel nog wat meer kruiden naar smaak toevoegen, zoals bijvoorbeeld verse peterselie,koriander.

Afhankelijk van de hoeveelheid bouillon kun je de schotel dunner maken ,als een soep, of dikker als een maaltijdschotel.