Kruidige cranberry-peren chutney
Ingredienten:
250 ml water, 75 gram rietsuiker of kokosbloesemsuiker, 1 kaneelstokje en 3 steranijs
150 gram gedroogde appeltjes,( of als het niet te krijgen is tutti frutti), kleine stukjes.
200 gram verse cranberry’s en 3 stevige handperen in kleine stukjes
1 theelepel gemberpoeder en 1 theelepel korianderpoeder
Bereiding
Kook het water met de suiker, kaneel en steranijs tot de suiker is opgelost. Voeg 150 gram gedroogde appeltjes toe en laat dit 5 minuutjes zachtjes koken.
200 gram cranberry’s erbij en 8 minuten zachtjes koken.
Dan 3 stevige handperen in stukjes toevoegen en ong. 10 minuten zachtjes koken. Er ontstaat een heerlijke compote, en hieraan voeg je 1 theelepel gedroogde gemberpoeder en 1 theelepel korianderpoeder toe. Iets laten afkoelen en de kaneel en (eventueel) de steranijs eruit halen. Deze verwarmende chutney is heerlijk bij diverse gerechten, en een paar dagen te bewaren in de koelkast.