Kerstgroet 2022

De dagen werden de afgelopen tijd steeds korter,maar weet dat we vandaag, de 21e december, de kortste tijd qua zonlicht hebben gehad. Vanaf vandaag gaan ze weer lengen (en de winter strengen, zou mijn vader gezegd hebben),al is het soms maar 1 of 2 minuten per dag !

Voor velen een mooie tijd om binnen te zijn, naar binnen te keren, de stilte op te zoeken in de natuur. Alles rust en heeft zich terug getrokken onder de grond, diep in de aarde, wachtend op het licht dat weer komen gaat.

Wij wachten daar óók op, want hoe knus het ook allemaal kan zijn met kaarsen en lampjes en gezelligheid, niet iedereen ervaart dit zo . Het daglicht zorgt nl. ook voor je gelukshormoon serotonine en als je daarvan wat tekort krijgt grijpen sombere gevoelen soms hun kans .Het is daarom van zó’n groot belang om dagelijks buiten te zijn, ook als het regent, ook als het mistig is of koud; ga erop uit en haal die frisse neus, je ‘mind’ wordt er blij van !

In de mail van Holistik ( een online magazin over een holistische manier van leven met allerhande artikelen over body, mind, soul en lifestyle)ontving ik een volgend gedicht van Oliver Herford dat mij raakte en dat ik graag aan jullie mee geef;

I heard a bird sing
In the dark of December.
A magical thing
And sweet to remember.

“We are nearer to Spring 
Than we were in September,” 
I heard a bird sing 
In the dark of December. 

Een mooi Kerstfeest gewenst en alles wat goed is voor jou in het komende nieuwe jaar !