Een nieuw seizoen; de herfst

Het is eind september 2023 en de hoogste tijd voor een nieuw bericht, want dat is nodig rondom een seizoenswisseling, net zoals het aanpassen van je eet- en leefstijl gewoonten.
De overgang naar de herfst gaat zo langzaamaan echt gebeuren maar vroeg wel wat flexibiliteit van ons; héle warme dagen, regen, koele dagen, frisse nachten of toch nog zwoele avonden.
Constante veranderingen vragen om aanpassingen en dat valt ons zwaar…maar al te vaak zijn mensen alweer verkouden of hoor je alweer hier en daar gekuch en gesnotter.

Precies dat komt door de Vata energie die zich nu manifesteert!

De warme eigenschappen van het Pitta seizoen in de zomer worden vervangen door de koude kwaliteiten van Vata, en dat zijn droogte, koude, veel bewegingen; je gaat het op allerlei vlakken merken.
Dus oh, wat ondersteun je jezelf wanneer je nu:
*De koude yoghurt of kwark ’s morgens vervangt door warme havermout.
*Het koele, koude water vervangt door kruidenthee, gemberthee, Chai of golden milk
*De maaltijden vooral laat bestaan uit groenten, curry’s, rijst, soepen, stoofpotten, voedende en verwarmende kruiden gebruikt in plaats van salades.
Bij de activiteiten vind je een nieuw herfst recept van een linzen pompoenstoofpot!

De droogte, vooral in je huid, jaag je weg door veel met warme olie te (laten) masseren.
Fijn voor je huid en gewrichten! Je bent welkom voor een Ayurvedische massage in de praktijk.

De herfst met al zijn bewegingen vraagt om rust, inkeer, het naar binnen keren, letterlijk en figuurlijk en oude patronen die jou niet meer makkelijk passen, los te laten

De natuur doet het ons voor; eerst schittert ze in prachtige kleuren om vervolgens alles los te laten en rustig stil en ingetogen te wachten op vernieuwde energie en ideeën.

Vanaf 1 september heeft er een kleine verandering plaats gevonden met betrekking tot mijn werktijden. De praktijk voor behandelingen en consulten is open op maandagmiddag, woensdagmiddag en op vrijdag.